Minä myös! 6 vinkkiä verkostoitumiseen

Parhaiten menestyneet yritykset eivät myy, ne brändäävät. Tämä sama ajattelu on levinnyt myös yksilötasolle. Tuloksekkaat asiantuntijat tekevät itsestään mediayhtiön mentaliteetilla varustetun brändin. Brändityössä verkostot merkitsevät, ja siksi verkostoitumisen taito kannattaa opetella.  

Henkilöbrändäys on sekä mindset että setti käytäntöjä, kuten tässä Thrive Globalin artikkelissa todetaan. Yksi tärkeimmistä käytännöistä liittyy aktiiviseen verkostoitumiseen. 

Kuusi vinkkiä verkostoitumiseen asiantuntijabrändille.  

1) Tutustu ihmisiin oman organisaatiosi sisällä. Lähimpänä olevia työ- tai opiskelukavereita ei välttämättä tulla ajatelleeksi, kun puhutaan verkostoitumisesta. Se kuitenkin kannattaa. Tutustu kollegoihisi lounaalla, palavereissa ja työtehtävien ohessa.  

2) Some-kanavat, kuten LinkedIn ja Twitter ovat verkostoitujien aarreaittoja. Pyydä tapaamasi kontaktit välittömästi tapaamisen jälkeen kontakteiksi saatteen kera! Facebookissa toimii useita ammattiryhmiä, joissa kannattaa olla avuksi ja hyödyksi. 

_Kiinnostavin sisältö syntyy sen aiheen ympärille, joka saa silmäsi loistamaan ja ajantajusi katoamaan._.(3)

3) Verkostoituminen on luottamuksen rakentamista. Kannattaa muistaa, että jokainen kohtaaminen (myös kirjallinen) rakentaa luottamusta, käytä aikaa viestisi muotoilemiseen. Aitous kiinnostaa, joten älä sorru vetämään roolia. Riittää kun tiedostat kuhunkin tilanteeseen sopivan viestintätyylin.  

4) Lyhyestä, valmistellusta hissipuheesta on hyötyä, kun verkostoidut alasi tapahtumissa. Voit myös valmistautua kertomaan sopivassa tilanteessa oman tarinasi. Messut, seminaarit, konferenssit ja tapahtumat ovat hyviä tilaisuuksia kasvattaa verkostoja omalta ammattialaltasi tai sen ulkopuolelta. Voit esimerkiksi asettaa itsellesi tavoitteeksi osallistua X määrään tilaisuuksia vuoden/kuukauden aikana. Voit asettaa verkostoitumiselle tavoitteeksi myös juuri tietyn henkilön kontaktoinnin ja lisäämiseen verkostoosi.  

 5) Kysy ja kuuntele – aina käypä neuvo, joka toimii myös verkostoitumisessa. Istu tapahtumissa sellaisten henkilöiden viereen, joita et tunne ja aloita keskustelu. Positiivinen ja iloinen olemus tekee sinusta helposti lähestyttävän. 

6) Auta aina muita ennen kuin pyydät heiltä palvelusta/töitä/suosittelua. Muista kiittää pienistäkin palveluksista, suuremmista puhumattakaan. Kiitä, kun joku jakaa blogipostauksesi, vinkkaa kontaktista, suosittelee sinua, kommentoi postaustasi somessa tai kysyy sinulta kysymyksen live-tapahtumassa tai somessa. 

Verkostoidu kanssani LinkedIn:ssa https://www.linkedin.com/in/katikoivunen/, tyyli vapaa! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *